چه موتور برقی بخرم؟

دسته بندی
چه موتور برقی بخرم؟

موتور برق یا ژنراتور زمانی کاربرد دارد که به علت گرما مصرف برق افزایش پیدا می کند و شبکه نمی تواند به بارها پاسخ دهد و ممکن است برق بسیاری از مشترکان قطع گردد یا در خیلی از نقاط که اصلا هنوز برقی وجود ندارد این وسیله کاربرد زیادی دارد.

در این مقاله، با موتور برق آشنا خواهیم شد، به معرفی انواع آن خواهیم پرداخت و به نکاتی درباره ی آن اشاره خواهیم کرد.

اگر قصد خرید موتوربرق دارید می توانید با مطالعه موارد زیر که در این مقاله آمده است موتور برق مناسب خود را به راحتی انتخاب کنید.

لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

موتور برق یا ژنراتور چیست؟

موتور برق یا ژنراتور دستگاهی می باشد که از مجموعه قطعات به هم پیوسته ای تشکیل شده است که انرژی مکانیکی و چرخشی موتور را با عمل احتراق به انرژی الکتریسیته و برق مبدل می کند.

تاریخچه موتور برق

تاریخچه موتور برق به زمانی باز می گردد که دانشمندان و مهندسان داشتند بر روی تولید و توزیع برق کار می کردند. در قرن هجدهم جیمز وات اسکاتلندی موفق به اختراع موتور بخار شد که به وسیله ی آن انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می شد. این موتور بخار، نخستین موتور برق در دنیا بود.

تاریخچه موتور برق

بعد از مدتی دانشمند آمریکایی توماس داونینگ یک موتور برق دیگر اختراع نمود. او از آهنربایی دائمی جریان الکتریکی را تولید می کرد. یک دانشمند انگلیسی هم قانون القای الکترومغناطیسی که مبنای کار موتورهای برقی مدرن بود را کشف کرد.

این مسئله پیتر هیلم هولتز دانشمند آلمانی را به فکر اختراع یک موتور برق القایی انداخت که به وسیله ی یک سیم پیچ تحریک میدان مغناطیسی، برق تولید می کرد.

بعد از آن نیکولا تسلا دانشمند بزرگ آمریکایی، با اختراع یک موتور برق القایی سه فاز که از سه سیم پیچ تحریک در جهت تولید میدان مغناطیسی تشکیل شده بود، تغذیه می کرد.

از همین موتور برق، امروزه نیز در تعداد گوناگونی از وسایل برقی مثل موتورهای الکتریکی، ترانسفورماتورها و ژنراتورها استفاده می گردد.

کاربرد موتور برق

به طور کلی در هر محیطی که نیاز به انرژی برق وجود داشته باشد استفاده از موتور برق کاربرد دارد؛ مانند بیمارستان ها، هتل ها، منازل و علی الخصوص صنایع گوناگون که همواره به موتور برق نیاز دارند.

اجزای سازنده موتور برق

اجزای سازنده موتور برق

موتور تعبیه شده در موتور برق

 

موتور در موتور برق

وظیفه ی موتور تأمین انرژی مکانیکی است. موتور از بخش های اساسی ساختار موتور برق می باشد که در آن انرژی مکانیکی دستگاه به انرژی برق تبدیل می گردد. هر چقدر که توان موتور بیشتر باشد، برق بیشتری تولید می‌ شود.

دستگاه تولید برق متناوب (آلترناتور) موتور برق

وظیفه ی این بخش از ساختار موتور برق تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی می باشد.

آلترناتور موتور برق

سیستم سوخت موتور برق

سیستم سوخت دستگاه موتور برق با توجه به سوختی که دردستگاه وجود دارد تفاوت دارد. سیستم سوخت می‌تواند در خود دستگاه تعبیه گردد یا به عنوان یک بخش جداگانه قرار داشته باشد.

سیستم سوخت موتور برق

در موتور برق های گازوئیلی منبع تغذیه ی موتور، کوچک ‌تر از موتور برق بنزینی می باشد اما در موتور برق های گازی مخزنی برای سوخت قرار داده نشده است. میزان حجم مخزن در مدل ‌های گازوئیلی و بنزینی باید به حدی باشد که بتواند حداقل تا ۱۰ ساعت دستگاه را در حالت کار نگه دارد.

تنظیم کننده ولتاژ موتور برق

تنظیم کننده ولتاژ موتور برق

کار تنظیم کننده ولتاژ، تبدیل برقAC  به DC و بالعکس است. این سیستم در موتوربرق موظف است میزان جریان ولتاژی که از سیستم خارج می گردد را متعادل کند و اگر نوساناتی در سیستم ایجاد شد برق را قطع کند.

پنل کنترل موتور برق

تنظیم کردن و راه انداختن ساختار موتور برق به وسیله ی پنل کنترل انجام می‌ گیرد.

سیستم روغن کاری موتور برق

در موتور برق سیستم روغن کاری برای جلوگیری از ساییدگی قطعات مکانیکی استفاده می شود. این ساییدگی می تواند به دلیل کارکرد مداوم قطعات مختلف موتور برق باشد.

سیستم سردسازی موتور برق

وظیفه ی سیستم سردسازی آن است که اجزای موتور را خنک کند. اکثر موتورهای برق به وسیله ی هوا خنک می گردند.

خروجی‌ موتور برق

از قسمت خروجی موتور برق ، برقی که به وسیله ی دستگاه تولید می شود به وسایل تغذیه کننده می رسد. ساختار موتور برق معمولا شامل خروجی‌های AC و DC با تعداد مختلف می شود.

 

انواع موتور برق

انواع موتور برق

موتور برق از انواع گوناگونی برخوردار است که در این بخش آنها را بر اساس متغیرهای گوناگون بررسی کرده ایم .

انواع موتور برق از نظر کاربرد

 

موتور برق کیفی

ژنراتور کیفی

موتور برق کیفی یا ژنراتور کمپین برای مسافرت ها بسیار مناسب است. آنها آلایندگی زیادی نداشته و در نتیجه برای محیط زیست نیز خطر چندانی ندارند. این نوع موتور برق از سالم ترین نوع آنهاست.

 موتور برق خانگی

 

موتور برق خانگی

موتور برق خانگی، برقی که خانه ها احتیاج دارند را تامین می کند. موتورهای برق خانگی فشارهای روی وسایل برقی خانه را کم کرده و راحتی و آسایش و استانداردهای بیشتری را برای شما به ارمغان می آورد.

بیشتر بخوانید :  خرید جرثقیل دستی 5 تن ویتال

موتور برق صنعتی

موتوربرق صنعتی نسبت به موتور برق های خانگی توان بیشتری دارد. موتوربرق های صنعتی به تامین برق سازمان‌ها ارتباط پیدا می کنند.

"</p

به کار بردن موتور برق در صنایع به خودی خود مانند یک انقلاب صنعتی است مانند موتوربرق هایی که در کشاورزی به کار می روند و نیاز به نیروی عضلانی انسان و حیوانات را از کارهایی مثل حمل دانه یا پمپاژ آب، حذف نموده‌اند.

موتور برق ثابت

موتور برق ثابت در یک محل نصب می گردد و برق یک مجموعه را تامین می‌ نماید. این دسته از موتور برق ها توان بیشتری دارند و قیمت این دسته از موتور برق ها عمدتاً بالاتر است.

 

انواع موتور برق از نظر سوخت مصرفی

 

موتور برق دیزلی (دیزل ژنراتور)

موتور برق دیزلی انرژی را از سوخت گازوئیل به انرژی الکتریکی مبدل می نماید که به آن به اصطلاح دیزل ژنراتور نیز گفته می شود. این دستگاه ها حجم و صدای بالاتری دارند و بازده بیشتری هم دارند.

موتور برق دیزلی (دیزل ژنراتور)

به همین علت است که موتورهای پر قدرت را فقط دیزلی می سازند و در مولدهای با قدرت پایین تر از موتورهای بنزینی استفاده می کنند.

موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی یک مولد انرژی الکتریکی است که به وسیله ی بنزین کار می‌کند. از محاسن آنها می توان به این اشاره کرد که موتور برق های بنزینی کاربردی ترین نوع موتور برق هستند و برای کارکردن در محیط ‌هایی که به گاز دسترسی ندارید فوق العاده مناسب می باشند.

موتور برق بنزینی

البته با توجه به نوع سوخت این موتور برق باید خاطر نشان کرد که گازهایی مثل اکسید کربن و دی اکسید کربن تولید می‌ کند. پس در نتیجه، موتوربرق بنزینی می بایست در فضای باز استفاده گردد تا باعث خفگی نگردد.

موتور برق گازسوز

موتور برق گازسوز و بنزینی به لحاظ عملکرد بسیار شبیه به هم هستند، ولی مسئله در تفاوت سوخت آنهاست. موتوربرق گازسوز به خاطر نوع سوخت، کم‌ مصرف می باشد و موجب کمتر شدن آلودگی هوا می‌ گردد. همینطور، هزینه‌های کمتری نسبت به نوع بنزینی دارد.

موتور برق گازی

البته نکته ی قابل توجه در این است که منبع سوخت این موتور برق به راحتی در دسترس نمی باشد و این نکته یکی از بزرگترین عیوب موتوربرق های گاز سوز می باشد. از ویژگی‌های موتور برق های گازسوز می‌توان به بی خطر بودن آن اشاره نمود. چنین ژنراتورهایی به علت گازسوز بودن دارای عمر بیشتری نسبت به نوع بنزینی هستند.

 

انواع موتور برق از نظر استارت

 

موتور برق هندلی

استارت موتور برق هندلی دستی است و با همان هندل انجام می‌ گیرد. برای روشن نمودن این موتور-ژنراتورها باید با یک دست طناب را بکشید و موتور را بچرخانید.

ژنراتور هندلی

این نوع سیستم عمدتا در موتور برق های بنزینی کوچک استفاده می گردد و همان گونه که گفته شد احتیاج به نیروی انسانی دارد. باید دقت داشته باشید که هندل موتور برق هندلی، بخشی حساس است و نباید با فشار بیش از اندازه به آن صدمه ای بزنید.

موتور برق استارتی

موتور برق استارتی با کلید استارت و با استفاده از نیروی باتری روشن می گردد. در واقع این نوع سیستم راه اندازی موتوربرق به صورتی است که عمدتا در موتور برق های بزرگ از آن استفاده می شود.

موتور برق استارتی

در سیستم اکثر موتور برق ها از سیستم هندلی استفاده شده است اما در برخی از سیستم ها نیز تلفیقی از سیستم استارتی و هندلی می باشد.

مکانیزم راه اندازی اتوماتیک امرجنسی موتور برق

در سیستم مکانیزم راه اندازی اتوماتیک امرجنسی موتور برق در هنگامی که برق قطع می‌شود، به صورت اتوماتیک به موتور برق دستور روشن شدن داده می شود.

بعد از گذشت تقریبا ۱۰ ثانیه به شکل خودکار موتور برق روشن می شود و جریان الکتریسیته را به مدار وارد می کند. مکانیزم راه اندازی اتوماتیک امرجنسی در ساختمان‌ها و محیط هایی که احتیاج به اتصال سریع به برق اضطراری دارند استفاده می شود.

کاربرد این دسته از موتور برق ها در محیط هایی مثل بیمارستان‌ها، کلینیک‌های درمانی، مطب‌ها، مراکز خرید، ورزشگاه ها و مراکز صنعتی می باشد.

انواع موتور برق از نظر نوع شاسی

موتور برق ها از نظر نوع شاسی به دو نوع کانوپی دار و بدون کانوپی تقسیم می گردند.

کانوپی در واقع محفظه ای است که در جهت جلوگیری از سر و صدای ناشی از موتور برق استفاده می شود و اصطلاحا به آن اتاق سایلنت نیز گفته می شود.

موتور برق های کانوپی دار

اهمیت استفاده از کانوپی به علت صدای بیش از حد موتور برق ها می باشد و این مشکل در موتور برق های بزرگ که یک منبع آلودگی صوتی هستند بیشتر به چشم می آید و کانوپی دستگاه را تبدیل به موتور برق بی صدا می کند.

موتور برق های کانوپی دار

وجود موتور برق های کانوپی دار در محیط هایی مثل ساختمان ها و مجتمع‌های مسکونی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به این دسته از موتور برق ها سایلنت نیز گفته می شود.

موتور برق های بدون کانوپی

موتور برق های بدون کانوپی که دارای توان بالایی هم هستند و در مراکز صنعتی به کار گرفته می شوند به دلیل آن که در فاصله ی زیادی قرار دارند صدایشان پایین تر می آید و احتیاجی به وجود کانوپی یا اتاقک سایلنت ندارند.

بیشتر بخوانید :  خرید آنلاین پیچ گوشتی برقی و شارژی با بهترین قیمت

 

انواع موتور برق از نظر ولتاژ خروجی

 

موتور برق تک فاز

موتور برق تک فاز

اگر بخواهیم ساده توضیح دهیم، برق متناوبی که در پریز برق خانه وجود دارد برق تک فاز می باشد. در ایران از ولتاژ استاندارد ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز استفاده می گردد.

در برق تک فاز دو رشته سیم وجود دارد که یک رشته سیم فاز ۲۲۰ ولت متناوب می باشد و دیگری رشته سیم نول.

موتور برق های تک فاز در جهت انجام کارهای کوچک و استفاده در منازل و بافت های شهری، می تواند گزینه مناسبی باشد.

موتور برق سه فاز

موتور برق سه فاز

در موتور برق سه فاز برعکس برق تک فاز، سه عدد فاز و یک عدد نول وجود دارد که به وسیله ی مینیاتوری سه فاز به سیستم وارد می گردد. در برق سه فاز وقتی که جریان برق مصرفی سه فاز ۳۸۰ ولت باشد، به راحتی می توانید از موتور برق سه فاز متناسب با توان مورد نیازتان استفاده کنید اما اگر می خواهید به طور همزمان از برق تک‌ فاز نیز استفاده کنید می‌توانید یک رشته از فاز را با یک نول جداگانه استفاده کنید.

موتور برق های سه فاز با ولتاژهای ۳۸۰ عمدتا برای مصارف صنعتی و ابزارآلات سنگین استفاده می شود.

 

برای دیدن هرکدام از این موتوربرق ها می توانید وارد فروشگاه ابزار امینی شوید و خرید خود را انجام دهید.

 

راهنمای خرید موتور برق

  • اطمینان از توان مورد نیاز

شما باید اول از میزان مصرف خود اطمینان پیدا کنید. ژنراتورها عمدتا با واحد وات (w) دسته بندی می گردند. وات، نشان دهنده ی توان خروجی دستگاه می باشد که به ما یادآوری می کند که قدرت دستگاه مورد نظر ما چقدر است و چند کار را با همدیگر می تواند انجام دهد.

  • چرا و کجا؟

یکی از سوالاتی که وجود دارد این است که موتور برق را برای چه هدف و چه مکانی نیاز خواهیم داشت؟ مطمئناً همیشه تأمین نمودن برق اضطراری منزل و برق کارخانه های صنعتی با هم تفاوت دارد. بنابراین به خاطر مصارف معمولی و خانگی احتیاجی به موتور برق پر قدرت نیست.

راهنمای خرید موتور برق

 

  • نوع سوخت مصرفی

یکی دیگر از معیارهایی که در راهنمای خرید موتور برق اهمیت دارد نوع سوخت مصرفی است. موتور برق های بنزینی پرمصرف و کاربردی هستند اما مصرف آنها نسبتا بالاست. موتور برق های دیزلی مصرف پایین تری دارند اما تهیه ی سوخت آنها ممکن است دشوار باشد.

موتورهای گازسوز به محیط زیست آسیب چندانی نمی رسانند و آلودگی کمی دارند ولی توان کمتری دارند. هریک از ژنراتورها با توجه به دامنه و حوزه ی مصرفی که دارند می توانند یک گزینه ی هوشمندانه و ایده آل به حساب بیایند.

  • میزان صدای تولیدی

موتوربرق ها عموماً تجهیزات پر سر و صدایی هستند. موتور برق های کوچک تر سر و صدای کمتری دارند و آلودگی کمتری نیز ایجاد می نمایند.

موتور برق های بنزینی هم عمدتاً صدای بیشتری تولید می کنند. انواع موتوربرق های اینورتر یا بی صدا، از نمونه دستگاه هایی هستند که در جهت رفع این مشکل ساخته شده اند.

راهنمای خرید موتور برق

 

  • تجهیزات و امکانات جانبی

بعضی از امکانات مانند حجم باک، نوع استارت دستگاه و چرخ و دستگیره در جهت جابجایی از نکات مورد توجه است. به طور قطع باک بزرگتر، سوخت بیشتر و زمان بیشتری برای استفاده از موتور برق فراهم می نماید. استارت هندلی یا برقی نیز در تجربه ی استفاده از دستگاه تاثیر به سزایی دارد.

  • قیمت و هزینه خرید

بدون تردید برند و قیمت ژنراتور از فاکتورهای موثر در راهنمای خرید موتور برق خوب به شمار می آید. این روزها شرکت های داخلی و خارجی گوناگونی در بازار فعالیت می نمایند. هرچقدر برند مشهورتر و قدرت دستگاه بالاتر باشد قیمت آن هم بیشتر خواهد شد. اما مطمئناً با مقداری جستجو و تحقیق می توانید دستگاه مطلوب و به صرفه ی خود را پیدا کنید.

نکات ایمنی استفاده از موتور برق

  • از موتور برق در محیط های بسته استفاده نکنید.
  • اگر در محیط بارانی هستید، از عایق ها برای پوشش دادن موتوربرق استفاده کنید.
  • قبل از روشن کردن دستگاه از خشک بودن آن نیز اطمینان حاصل کنید.
  • برخی از موتور برق ها سر و صدای زیادی دارند، پس موتور برق را در محل مناسبی نصب کنید تا آلودگی صوتی آن اطرافیان را اذیت نکند و همچنین دود تولید شده توسط دستگاه به داخل منازل مسکونی نفوذ نکند.
بیشتر بخوانید :  نکات مهم در خرید پمپ کف‌کش هیوندای مدل HP2252

 

نکات ایمنی استفاده از موتور برق

 

  • از ظرفیت موتور برق به اندازه استفاده کنید. استفاده در ساعات طولانی و بیش از حد از دستگاه باعث کاهش طول عمر و خرابی دستگاهتان می شود.
  • دستگاه را با برق خانگی تست نکنید چون این کار باعث آسیب رسیدن به همه ی دستگاه های برقی خانه می شود.
  • در زمان سوخت گیری نباید دستگاه داغ باشد، و اجازه دهید که دستگاه خنک شود چون ممکن است آتش سوزی رخ دهد.
  • وصل کردن موتور برق به برق داخل منزل احتیاج به یک برقکار متخصص دارد چون به یک سوییچ انتقال نیاز دارد.
  • از کابل مناسب برای متصل کردن دستگاه های مختلف به موتور برق استفاده نمایید.
  • توجه داشته باشید که دستگاه را حتما در محیط های باز قرار دهید زیرا در هنگام روشن یا خاموش کردن موتور ممکن است دستگاه گازهایی مانند مونو اکسید کربن تولید کند.

 

انواع برندهای موتور برق

انواع برندهای موتور برق

موتور برق دوو (DAEWOO)

برند دوو در سال 1963 سئول، در کره جنوبی تاسیس شد. که طرفداران زیادی در میان مردم سراسر جهان دارد. موتوربرق دوو یکی از با کیفیت ترین و به روز ترین موتور برق ها است که توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب کند.

 

موتور برق هیوندای (HYUNDAI)

موتور برق هیوندای یکی از بهترین و قدرتمندترین محصولات هیوندای است. برند هیوندای بعد از حدود 6 دهه همواره محصولات متنوع خود را در بازارهای مختلف جهان تولید و توزیع نموده است و موجب رضایت خاطر مشتریان خود گشته است.

موتور برق هوندا (HONDA)

قطعا موتور برق هوندا یا هوندا المکس یکی از بهترین و مشهورترین محصولات در سطح بین المللی می باشد. یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تخصصی موتور برق، برند هوندا است. امروزه موتور برق هوندا یکی از با کیفیت ترین نوع موتور برق ها می باشد و تنوع گوناگونی هم دارد.

موتور برق هوندا

موتور برق دیانا (DIANA)

شرکت دیانا، یک شرکت فعال و مشهور چینی است که سابقه ی طولانی در حوزه ی تولید ابزارآلات کشاورزی مانند موتور پمپ دیانا، کارواش دیانا، سمپاش و … دارد.

موتور برق دیانا یکی از مهم ترین تولیدات این کمپانی است که در اکثر کشورهای جهان و علی الخصوص در ایران به خاطر کیفیت بسیار بالا و قیمت به صرفه ی آن طرفداران بسیاری دارد.

موتور برق لیفان (LIFAN)

موتوربرق لیفان

برند لیفان یکی از برندهای صنعتیِ دولتی چین به شمار می آید، از این رو توجه بسیاری به این برند شده است که بالطبع موجب افزایش کیفیت و خدمات این شرکت معتبر گشته است.
موتوربرق لیفان نیز یکی از محصولات این کمپانی است که توانسته است با به دست آوردن استاداردهای معتبر جهانی، پا به عرصه ی رقابت در بازار بین المللی وسایل برقی بگذارد. موتوربرق، موتور تک، موتور پمپ آب، سمپاش موتوری چند نمونه از محصولات لیفان می باشد.

 موتور برق پوتر (POTERE)

موتور برق پوتر از جمله محصولات مطمئن بازار است که در تیپ‌های مختلفی در جهت تامین نیازهای متنوع مشتریان خود ارائه شده است.

امروزه محصولات برند پوتر در بیش از 20 کشور دنیا به صورت مستقیم عرضه می گردد و به شهرت بسیاری نیز دست پیدا کرده است. از دلایل این امر وجود یک گروه تحقیقاتی متبحر در مرکز کمپانی پوتر، یک سیستم کنترل کیفیت پیشرفته و استفاده از تجهیزات روز دنیا می باشد.

موتور برق استریم (STREAM)

شرکت استریم در سال 1999 تاسیس گشت و در زمینه تولید موتور برق و دیگر محصولات الکتریکی بسیار موفق عمل کرده است و توانسته است محصولات با کیفیتی را به بازار ارائه دهد.

مناسب بودن قیمت موتور برق استریم موجب شده است تا انتخاب از بین برندهای مختلف برای خریداران دیزل ژنراتور و موتور برق چندان آسان نباشد.

موتور برق پاورتکس (POWERTEX)

شرکت پاورتکس یک شرکت هندی است و در زمینه تولید موتور برق و دیگر ابزارآلات بسیار موفق عمل کرده است و توانسته است محصولات با کیفیتی را به بازار ارائه دهد.

ناگفته نماند که قیمت موتور برق پاورتکس نسبت به کیفیت آن بسیار پایین است. محصولات پاورتکس بر اساس تکنولوژی روز دنیا و نوآوری‌های مداوم تولید شده و هر ساله توسعه پیدا می نماید.

 

موتور برق گارنیل (GARNAIL)

موتوربرق گارنیل

موتور برق گارنیل هم از موتور برق های معتبر بازار به شمار می رود. برند بین‌المللی گارنیل در حوزه واردات و تولید ابزارآلات صنعتی و ادوات کشاورزی و تجهیزات و متعلقات آنها فعالیت می نماید. محصولات گارنیل قیمت مناسبی هم دارند.

 

در آخر امیدواریم که این مقاله توانسته باشد کمکی در جهت خرید بهتر به شما کرده باشد.

فروشگاه چرخ ابزار امینی عرضه کننده ی انواع موتور برق و همچنین ابزارآلات معتبر، دارای استاندارد و کیفیت مطلوب در بازار می باشد، شما می توانید ابزار مورد نظر خودتان را از این فروشگاه معتبر تهیه فرمایید.